ZSÍROS KONYHAI SZAGELSZÍVÓ RENDSZEREK TISZTÍTÁSA

Cégünk rendelkezik a zsíros konyhai szennyeződések eltávolításához szükséges szárazjeges tisztítási technológiával, mellyel vállaljuk főzőkonyhák szagelszívó hálózatainak időszakos kötelező tisztítását.

A főzéskor levegőbe jutó zsírok, olajok egy része az elszívóernyők labirintus zsírfogóin átjutva bekerülnek szagelszívó hálózatba, ahol idővel a légcsatorna belső falán kitapadva akár a 2-3mm vastagságot is elérő folytonos réteget képeznek. A csőhálózatban lángra kapó zsíros, olajos szennyeződések jól égnek és az összefüggő belső réteg miatt gyorsan képesek terjedni, az oltásuk pedig a zárt csőhálózat miatt időben nem kivitelezhető.

A szennyeződések tűzveszélyessége miatt és a konyhai légcsatornán terjedő tűzesetek megakadályozása érdekében az Országos Tűzvédelmi Szabályzat 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet 196. § (5) bekezdése értelmében „melegkonyhás vendéglátó hely és melegkonyhás vendéglátó üzlet szellőző, szagelszívó rendszerét … évente tisztítani, és annak elvégzését írásban igazolni kell.”

Ügyfeleink megkeresésére minden esetben helyszíni szemlét végzünk, melynek során felmérjük a légtechnikai hálózat szennyezettségi fokát, döntünk a tisztítási technológiáról és kijelöljük a szükséges tisztító nyílások helyét és számát. A tisztító nyílásokat egyszer kell csak kialakítani, utána az éves tisztítások alkalmával ugyanazon nyílásokon keresztül történik a tisztítás, felgyorsítva a folyamatokat.

Kérje helyszínre szabott ajánlatunkat!