Szellőzőkürtők tisztítása és fertőlenítése

A szellőző légcsatornák tisztítása ajánlott és 14 méter legfelső használati szintet meghaladó társasházak központi kürtőinél   az Országos Tűzvédelmi Szabályzat 54/2014. (XII.05.) BM rendelet 196. § (5) értelmében 4 évente kötelezően előírt gyakorlat, melynek elvégzését írásban igazolni szükséges. A tisztítási jegyzőkönyv meglétét a Katasztrófavédelem ellenőrzi, hiányosság esetén a szankciók a figyelmeztetéstől a büntetésig terjedően alakulhatnak.

A tisztításra szükség van, mert a levegőben szálló részecskék a szellőztetés során bejutnak a légcsatornába, mely idővel a légcsatorna falán nagy mennyiségben lerakódott szennyeződésként jelentkezik. A lerakódott szennyeződések különböző organizmusok táptalaja lehet, s lecsökkentve a kürtők áramlási keresztmetszetét, rontják a szellőzés hatásfokát.

FIGYELEM!

A koronavírus járvány miatt vállaljuk és javasoljuk a központi légcsatornák fertőtlenítését, mivel a levegőbe kerülő vírus a szálló porhoz hasonlóan bejuthat és megtapadhat a kürtőben. Az általunk alkalmazott fertőtlenítőszer a kürtőben szétoszlatva 1-5 percen belül elpusztítja a felületeken megtapadt vírusokat.

A tisztításhoz és fertőtlenítéshez a lakásokba bejutni nem szükséges, minden munkavégzés a tetőn keresztül történik! A munkálatokat megelőzően minden szükséges intézkedésről a lakókat kiértesítjük.

A tisztítás folyamata:

1. Kürtők állapotfelmérése, videofelvétel készítése a társasház részére
2. Kürtők szárazkefés tisztítása
3. Tisztítás utáni kamerázás, felvétel készítése a társasház részére
+1 Kürtők fertőtlenítése igény esetén
A tisztításról készített felvételeket egy adathordozón a társasház részére bocsátjuk, s a tisztítást jegyzőkönyvvel írásban igazoljuk.

Vegye fel velünk a kapcsolatot ha szellőző tisztításra van szüksége, vagy kérdése van!

CS&K Duna Kft.
Cím: 7020 Dunaföldvár, Paksi út 119/B.
Tel.: +3620/320-2043
Email: info@cskduna.hu