Hibrid huzatfokozó (szabadalmi szám: U 15 00158)

A Gravi-Szell hibrid huzatfokozó teljesíti a szélhajtáson alapulú huzatfokozó összes pozitív előnyét, továbbá lehetővé teszi, hogy a környezeti szélmozgások erősségétől függetlenül, tetszőleges időszakokban intenzív szellőzést alakítsunk ki a beépítésre kerülő energiatakarékos elszívó ventilátorral. Áttörő és egyedülálló technológiai újítás, hogy ez már nem kommersz 380V/AC vagy 230V/AC villanymotor, hanem a jelenleg piacon elérhető legmodernebb és legtakarékosabb 230V/AC in EC szénkefe nélküli motor, 24 Wh (0,92 Ft/óra, ha 1 kWh = 40 Ft) maximális fogyasztással. Az elszívó ventilátor üzemelésekor a huzatfokozó rásegítő feladatot lát el a környezeti szélmozgásoknak megfelelően, mely a ventilátor fogyasztásának további csökkenését és szívóerejének emelkedését eredményezi.

A hibrid huzatfokozót elsősorban társasházak energiafaló tetőventilátorainak kiváltására fejlesztettük ki, amivel legfőbb célunk a lakóközösségre nehezedő villanyköltségek minimálisra csökkentése maximális szellőzőhatás biztosítása mellett.

A Gravi-Szell hibrid technológiája ötvözi az elektromos szellőztető ventilátorok kimagasló légcserélő-teljesítményét a huzatfokozó állandó, ingyenes szellőzésével. Ennek megfelelően két elemből tevődik össze: egy huzatfokozóból és egy alacsony fogyasztású szellőztető ventilátorból. A Gravi-Szell alacsony fogyasztású szellőztető ventilátorának tetszőleges üzemeltetése a huzatfokozó teljesítményétől függetlenül biztosít egy kívánt fix légszállítási mennyiséget, mellyel párosul a huzatfokozó természetes szélmozgást hasznosító szellőztetése akkor is, mikor az elektromos szellőztető ventilátor nem üzemel.

Előnyök

Szabadalmazott magyar technológia - U 15 00158
Családi vállalkozás iparjogvédett fejlesztése.

A jelenkor legtakarékosabb szellőzőmotorja*
LED izzó szintű fogyasztás az elérhető legmodernebb EC technológiának köszönhetően. Bővebben az EC technológiáról!

A jelenkor legjobb hatásfokú szellőzőmotorja*
A felhasznált energiával nyújtott legjobb szellőzőteljesítmény, viszonyítva minden egyéb hagyományos AC és DC villanymotorhoz.

Akár 93%-os energiamegtakarítás
A 0 felé közelítő rezsivel a beruházás akár 1,5 éven belül megtérül. (FŰTŐBER 0,37kW típusú elszívók esetén, ha 1 kWh=40Ft)

Igény szerint megnövelhető szellőzőteljesítmény
A huzatfokozó mellett beépítesre kerülő elektroventilátoros adapter a szellőzési csúcsidőszakokban intenzív szívóteljesítményével átszellőztetve a helyiségeket gyors légcserét biztosít.

3 év teljes körű garancia
A létező legmodernebb technológiának köszönhetően berendezéseink megbízhatóbbak és hosszabb élettartamot biztosítanak.

(*forrás: U.S. DEPARTMENT OF ENERGY, Energy Savings Potential and Opportunities for High-Efficiency Electric Motors in Residential and Commercial Equipment)

 

TípusMA250MA300MA360
Csatlakozási csőátmérő255 mm305 mm360 mm
Fogyasztás19 Wh23 Wh23 Wh
Villanyköltség*
0,76 Ft/óra0,92 Ft/óra0,92 Ft/óra
Légszállítás753 m3/h1077 m3/h1104 m3/h
*ha 1kWh = 40Ft
Copyright - Huzatfokozó - CS&K Duna Kft. | Készítette: Solymos Tamás