Szárazjeges tisztítás

Folyamatos technológiai fejlesztésünknek köszönhetően ügyfeleink mostantól felületek szárazjeges tisztítátásával is kereshetnek bennünket. Vontatható kompresszorral és hordozható szárazjeges tisztító berendezéssel, helyszíni kiszállással vállalunk tisztítási munkákat!

A szárazjeges tisztítás egy biztonságos és hatékony technológia, felületek és berendezések tisztítására. Előnye a hagyományos felülettisztító eljárásokkal szemben, hogy tisztítóhatását azonnal, fizikai melléktermék keletkezése és az alapfelület károsítása nélkül kifejti.

Az eljárás a szárazjég pellet nagy sebességre gyorsításán alapszik, mely a szennyezett felületbe csapódása során minden szennyeződést eltávolít. A folyamat szárazon, az alapfelület kopása nélkül megy végbe és mivel a szárazjég a becsapódás során azonnal elpárolog (szilárd halmazállapotból közvetlenül gázzá alakul), nem keletkezik plusz feltakarítandó fizikai melléktermék.

Hogyan képes a szárazjég tisztítani?

A kompresszorral körülbelül 1000 km/h sebességre gyorsított, -78,6 °C hőmérsékletű szárazjég pellet a tisztítandó objektumot elérve, a másodperc töredéke alatt felületi fagyást okoz. A hirtelen fagyás következtében a felületen található nem kívánatos réteg/szennyeződés összezsugorodik, megridegül és kirepedezik. A kirepedezésnek köszönhetően a szárazjég képes behatolni a szennyeződés alá, ahol a szublimáció folytán elért közel 500-szoros térfogatnövekedése immár gáz halmazállapotban elválasztja azt az alapfelülettől. A lepattogott réteg a tisztítás után könnyen összetakarítható.

Szárazjeges tisztítás alkalmazási területei

Felújítás/ tűzkár mentesítés

Mivel az alapfelületet nem károsítja, széles körben elterjedt módja műemlékek és szobrok biztonságos felújításának. Használható tűzkárosult felületek (akár fafelületek) korom- és szagmentesítésére, egyéb feltisztítandó fizikai melléktermék keletkezése nélkül.

Gumi- és műanyagipar

A gumisütő és műanyag fröccsöntő szerszámok megfelelő tisztítása elengedhetetlen a minőségi hibák elkerülése érdekében. Mivel a szárazjeges tisztítás hatékonysága a hőmérsékletkülönbség emelkedésével nő, nem szükséges megvárni a szerszámok lehűlését, így a technológia alkalmazásával csökkennek a leállási költségek. Mivel a folyamat száraz és nem felületkárosító, a szerszámok és felszerelések élettartama növelhető a maró hatású tisztítóeljárások leváltásával. 

Autóipar/oldtimer felújítás

Kedvelt tisztítási megoldás különböző oldószerek, gyanták, gumik, tömítőanyagok, zsírok-olajok és akár autófényezés eltávolítására. A folyamat gyorsasága nagymértékben csökkenti az öntőformák és szerszámok tisztításakor fellépő leállási költséget, valamint a szárazjég azonnali elpárolgásával megszünteti a tisztítószer feltakarítási és hulledékkezelési költségeit. Mivel a tisztítás során a felület nem melegszik fel, kiváló megoldás oldtimerek lemezfelületeinek megnyúlás nélküli festéselőkészítésére.

Csomagoló- és nyomdaipar

A ragasztóanyagok, nyomdafesték és zsírok felhalmozódása az iparágban gyakran illeszkedési problémákhoz, lecsökkent nyomtatási  sebességhez, megnövekedett leállási költséghez és magas selejtszámhoz vezet. A hagyományos tisztításhoz általában szükséges a berendezések szétszedése, majd alapos kézi munkával, oldószerekkel, kefével, spaklival és csiszolópapírral történhet a takarítás. A szárazjeges tisztítás ezzel szemben egy száraz, gyors és biztonságos eljárás, melyhez a berendezéseket minimálisan vagy egyáltalán nem szükséges szétszedni.

Elektroipar

Vízmentes tisztítási módszer felületkárosító és áramvezető tulajdonság nélkül, villanymotorok és egyéb villamos alkatrészek tisztántartására. Finoman eltávolítva a port, kormot, zsírt és egyéb általános szennyeződéseket, növeli a villanymotorok üzemi hatékonyságát és megelőzi azok esetleges túlmelegedését, meghibásodását.

Élelmiszeripar

Kiválóan alkalmazható felületek fertőtlenítésére. Élelmiszeripari környezetben a gyártóberendezések könnyen elszennyeződnek ételmaradványokkal, zsírokkal és viaszokkal, melyek gyors és környezetbarát szárazjeges tisztítása megfelelő alternatíva veszélyes tisztítófolyadékok kiváltására.

Ajánlatkérés szárazjeges tisztításra

Kérjük, itt adja meg adatait!

Kérdés esetén keressen bennünket az alábbi elérhetőségeken:

  • Csizmadia László, ügyvezető: +3620/320-2043
  • E-mail cím: info@cskduna.hu
Copyright - Huzatfokozó - CS&K Duna Kft. | Készítette: Solymos Tamás